Noodhulp in Maleisië

Terwijl we in Europa kerst vierden, kampten grote delen van Maleisië met ernstige wateroverlast. “We zaten zes dagen op een eilandje, zonder elektriciteit”, schrijft een van onze partners in de provincie Kelantan. “We leefden als in een roes, steeds weer even kijken of het water niet hoger kwam.”

Nadat het water plotseling weer was gezakt, kwam er een duidelijker beeld van de ravage. Sommige huizen bleken helemaal weggespoeld, mensen raakten alles kwijt. Omdat waterputten overstroomden, was er grote behoefte aan drinkwater.

Sommige mensen raakten alles kwijt

Sommige mensen raakten alles kwijt

Omdat onze eigen partner de grootste ellende bespaard bleef, konden zij snel uitreiken naar mensen die ht nog slechter hadden. “We hadden kleine pakketjes gemaakt en konden die uitdelen onder de allermarmsten in kampungs langs de rivier.” Hoewel zij blij waren met de zeeppoeder en shampoo, bleek de behoefte aan voedsel ook groot. Via-via kon de partner eerste hulpgoederen verspreiden.

Onze partner heeft inmiddels een onderzoek gedaan in een aantal kampungs en de grootste nood onder armen in kaart gebracht.

IMG_1237

Het opruimen nadat het water zich terugtrok

 

Hoe kunt u bijdragen?

* Een voedselpakket met rijst, sardientjes, ketjap zoete melk en biscuitjes kost 15 euro

* Een vloermat kost 15 euro

* Een deken 10 euro

* Een kussen kost 5 euro

Geeft u mee? Uw bijdrage is welkom via ons rekeningnummer NL86 INGB 0008 4117 67  ovv Noodhulp Maleisië

 

 

This entry was posted in Maleisië. Bookmark the permalink.