Scholing en vervoer voor kinderen in Irak

In het stabiele zuiden van Irak is ruimte voor wederopbouw en ontwikkeling. De regio blijft gevrijwaard van het grootschalige geweld dat zich in het noorden en westen van het land voordoet. Partner Aid ondersteunt een groeiende kleuterschool in de stad Nasirijah.

iraqi kids

De school voorziet in een grote behoefte. Na de opstart in 2014, telde de school eind 2015 al 180 kinderen. Zij krijgen les van tien leraressen die ieder ook training ontvangen. Voor veel gezinnen is het de enige mogelijkheid voor onderwijs voor hun kinderen.

Circa twee derde van de leerlingen kan niet door de ouders naar de school worden gebracht. “Het is meer regel dan uitzondering dat 25 kinderen in een minibusje worden gestouwd’’, aldus de projectmanager van hulporganisatie MRDS, dat de school runt. “En dat zonder airco, in temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 45 graden.”

Partneraid heeft met steun van donoren kunnen voorzien in de fondsen voor de aanschaf van een busje met airco.

Bekijk voor meer inforamtie deze Youtube clip.

 

 

This entry was posted in Irak. Bookmark the permalink.